MY FRIENDS!

Monday, April 29, 2013

Angry Birds

Bento #73 hari ke-74. Angry Birds theme. Masa amik elin dari sekolah cikgu dia kata kawan-kawan elin kata "piglet!piglet! jangan makan".. lepas tu cikgu kata ''itu buah kiwi lah boleh makan''. Pada mulanya saya tak faham apa maksud cikgu. Bila balik rumah saya google semula character dalam game angry birds ni. "Ohhh kakak mami mintak sorry".. Saya tak pernah pun main game tu. Saya ingat character dalam game tu semua jenis-jenis burung. Tak tahu lak saya the objectives of the games is to eliminate pigs and destroy their buildings and structures. 


So kalau kawan-kawan tengok gambar bento di atas, yang kiwi tersebut adalah .. Oohh sumpah saya tak tahu.. Next time tidak akan mem ulangi  lagi..

Babai...

Friday, April 26, 2013

Thomas and Friends

Assalamualaikum. Sejak akhir-akhir ini saya begitu sangat teruja dengan thomas and friends ini. Mungkin sebab saya kempunan anak lelaki. Ahh doakan saya kawan-kawan. Kalau rezeki saya dapat anak lelaki saya akan memdeko biliknya nanti dengan tema ketapi comel ni. Ahh besssnye.. Dulu saya dan suami sudah memlist kan nama-nama untuk anak-anak kami dan kalaulah lelaki kami akan membagi nama Khairul Rizqi Insyaallah. Eh eh kenapa cite pasal anak ni? Deng!
Ok dah jom tengok koleksi thomas saya yang pertama setakat ini. Kalau ada rezeki bertambah la tu nanti.Hee


Di bawah ni happy bento anakanda hari ke-69 persekolahan.


Macam mana comel kan? 

Monday, April 22, 2013

Hi Marie!

Assalamualaikum. Baru-baru ini saya pergi ke minitoon gift shop di sunway pyramid. Saya memjumpa lunch box marie cat. Price rm39.95. Tengok kat display rack ada diskaun 50% untuk membership apa lagi sapu cepat. Lunch box ini sekali dengan lunch bag. Water bottle tersebut tak ingat berapa tapi ada 30%. Waahhh super happy sebab saya ada cookies cutter berciri sama. Jalan-jalan lagi jumpa folder clip marie cat 30% jugak. Ambik lagi!. Balik rumah saya diy clip tu jadikan food pick yeay!!!


Ok hari ini hari ke-68 anakanda bersekolah. Happy bento bertema marie aristocats untuk anakanda kecintaan hari ini..


Ok love... tata nak siap-siap amik anakanda di sekolah.. 
Assalamualaikum

Monday, April 1, 2013

Talking Book

Saya memang sukakan membeli memkumpul  toy yang berciri fun learning untuk anak-anak saya. Sambil bermain boleh belajar. Maka dengan itu sangat sesuailah talking book ini untuk nana yang sekarang dalam proses mengenal warna, bentuk, kenderaan, haiwan, makanan, sayuran.. Ohh... pelan-pelan sikit-sikit jangan terlalu memaksa untuk tahu semua benda ok!

Ok, jom tengok rupa talking book tersebut.. Tadaaa!





 budak muka excited


 bawak ke mana saja..

Itu sahaja tata! Assalamualaikum


 
created by glazsliper aka IDA HAJI BAIDZOWI