MY FRIENDS!

Friday, December 6, 2013

Wooden collection


Sabtu lepas cerita basi (tapi nak hapdet jugak). Nak buat macam mana menjadi superbibik memang mempunyai masa yang sangat tidak memnentu. Picture-picture ni pon telah di upload di draft tetapi masa sangat-sangat mem benci cemburui. OK balik pada cerita asal. Sabtu lepas saya bawak anak-anak tawaf sunway pyramid. Bagi dorang main, bagi dorang makan, bagi dorang buat apa dorang nak buat. Bukan kah happy macam tu? Give and take?? Haa ye lah tuu... mami yang pitamm... erkkkk.. Tak apalah, memang niat mami nak bagi anak-anak mami happy itu je.


di Toys "R" us saya nampak collection baru. Hello Kitty Wooden Toys. Ahh pengsan!


Saya suruh kakak pilih satu. Tapi dengan syarat mesti berciri fun learning. Ok kakak pilih Hello Kitty Shape Sorter Clock. Bagus!


Untuk adik saya beli Hello Kitty Wooden Puzzle Alphabet and Numbering.





 photo post.png

Sunday, December 1, 2013

Labelling (part 2)


Sorry lambat update entry. Busy sejak akhir-akhir ini. Mood nak update blog pun suam-suam kuku kaki. Ok hari ni  saya share cara saya organised food pick dan juga cookie cutters saya. 



Antara koleksi food pick saya selain hello kitty. Kerana hello kitty bento tools ada di suatu sudut yang lain hehe.

 
 
 

Yang di bawah ini pula koleksi cookie cutters saya.




Ok, itu saja kali ini. Jumpa lagi ya


                                                                                                                                               photo post.png

Wednesday, November 6, 2013

Mangkuk


Cuti Deepavali baru-baru ini saya dan anak-anak shopping kat One Utama. Pegi kol 1 tengahari. Sepanjang jalan tak jem. Happy lalala. Masuk parking amik kau full! Dekat sejam pusing-pusing. Nana kat belakang sampai tertidur. Alahai siannya. Minyak smpai blinking. Cuak!. Bila dapat parking. Lega. Alhamdulillah. Tapi tengok anak-anak lemau mak sentap!. Ok nak pujuk si kakak bawak main dulu sementara adik tido. Lepas tu jalan-jalan lagi. Hati dah tak syok sebab dok pikir mana petrol pam yang dekat. OK lah stop cerita benda bukan-bukan. Tengok gambar yang sempat snap masa tu.

 
 
 
 
 
 

Dalam dok risau pasal petrol pam tu sempat beli ni untuk 2 orang anak dara tu. Mangkuk my melody. Cute kan??


OK itu je






 photo post.png

 
created by glazsliper aka IDA HAJI BAIDZOWI