Tuesday, November 27, 2012

Pitcher and Cups

Assalamualaikum. Hari ini tiada cerita memngenai happy food. Promise. Tapi nak share memngenai cups yang matching dengan koleksi plate saya. Nak tengok?? Jom..

 

Taraa...!!!


Cuteness!!!


Lagi picture..

 

Comel kan?? Yeay Alhamdulillah sudah complete set.. seronok memsediakan happy food dengan feeding set yang comel yeayy!!!

Monday, November 26, 2012

Pocket Monster

Assalamualaikum. Pelik dengan tajuk entry kali ini? Haha pocket monster atau nama samarannya pokemon iaitu raksasa comel yang boleh disimpan di dalam poket. Ye lah.. apa kaitannya dengan entry saya hari ini? Haihh mesti ada kaitan kalau tak, saya takkan suka-suka nak post kat blog saya ni. Ini berkenaan happy food saya. Happy bento kali ini berciri pikachu. Saya bukan peminat pikachu tetapi kan saya pernah membagitahu saya akan mempelbagaikan tema happy food saya eheh.. Ok lah jom tengok gambar


Di bawah ini bento tool yang saya gunakan untuk membuat happy bento saya ini


Tak puas tengok? Ok saya tunjuk satu persatu ya


rice mould


food pick


food cup


bento box

Comel kan?? Tapi untuk bento elin ke sekolah nanti saya tak akan prepare nasi untuk dia sebab agak bersepah nanti. Ini hanya percubaan sahaja hehe.. Ok jumpa lagi ya

Thursday, November 22, 2012

Si biru Stitch

Assalamualaikum. Hari ini mood rajin datang lagi. Tiba-tiba mahu mem update blog. Bila nak update dok pikir apa nak update. Cek gambar dalam folder adoyai banyaknya koleksi baru, happy food, gambar-gambar anak-anak yang saya tak share lagi. Tapi pada sesiapa yang memfollow saya di instagram mungkin sudah agak basi kot dengan entry hari ini. Tapi yang tak follow? Haa takpe lah meh meh saya nak share sikit. Dok rapat-rapat sikit.. Hari ini rasa nak share koleksi LILO AND STITCH saya. Ada kawan saya tanya ''aik dah tukar ke? bukan hello kitty lagi?" Ok ni saya nak bagitau.. hobi baru saya iaitu memkumpul bento tool pulak. Adoiii banyaknya hobi. Bukan.. maksud saya, saya mahukan kelainan dalam memsediakan bento untuk anak-anak saya nanti. Tak lah diorang boring dengan bento theme yang sama setiap hari. Setakat ni saya ada mickey mouse, winnie the pooh, rilakkuma, Hello Kitty (wajib), sesame street, cinnamoroll, my melody, pikachu, doraemon.. eh eh banyak jugak ye hehe. Ok lah mesti boring kan nak baca panjang-panjang. Jom tengok gambar.


Tak puas tengok? Saya tunjuk satu persatu..


food cup


multipurpose cutter


sauce container


puncher and cookies cutter


food pick


mayo case/sauce container


rice mould


vege/cookies cutter


Yang ni happy food saya bertemakan Stitch yang pertama. Still new so agak pelik sikit. lama-lama nanti biasalah..


Anakanda elin


1-cutlery set with case
2- bento box


happy bento saya bertemakan Stitch.. anakanda elin teruja sangat! mummy pon suka! Yeay!!!



Picture atas ni adalah salah satu wishlist saya. Comel kan? Sesiapa tahu di mana saya boleh dapatkan bento box cute seperti ini sila membagitahu saya ok. Ailebiu muahh!

MY FRIENDS!