MY FRIENDS!

Wednesday, October 24, 2012

Relax Bear

Assalamualaikum. Wahhh!! Agak lama saya tak update entry kat sini. Life saya seperti biasa cuma saya mahu memtumpukan masa untuk family saya sepenuhnya. Lagipun next year anakanda elin nak masuk pre-school jadi saya perlu membagi lebih perhatian untuk dia mulai sekarang. Ok entry hari ini memngenai relax bear atau nama glamor nya Rilakkuma 
. Saya pon tak pasti salasilah karakter beliau apa yang memtarik minat saya kerana ia nampak agak comel di mata saya. Eh eh Hello Kitty tetap no satu di hati saya ok!!

Ok, apa yang saya nak share hari ini ialah di antara bento tool rilakkuma  saya. Yeay!!


Yang di bawah ini pula dining set  ini yippi yippi yaiya.. 


Harus ada 2 macam biasa ayat wajib satu untuk kakak dan satu untuk adik hehe

Di bawah ini picture bento untuk kedua-kedua anak gadis saya bertemakan 



Bento untuk kakak


Bento untuk adik


Ini adalah makanan gembira anakanda elin hari ini. 1st time saya buatkan  untuk dia. 
Dan Alhamdulillah elin memhabiskan kesemuanya. Baguuss anak mami ni.. Sayang kakak!


Itu sahaja kali ini.. Saya tidur dulu. Assalamualaikum



Saturday, October 6, 2012

Good Afternoon Teacher!

                                         
                                          


Friday, October 5, 2012

Bicycle ❤

Assalamualaikum. Malam semalam sebelum tidur Elin request "mummy.. esok kakak nak makan ayam goreng upin ipin.. lepas tu nasik elo kiti naik basikal mummy".. Aiyo kakak .. ayam goreng dah senang keje mummy.. tapi.. mana pulak mami nak cari beskal as deko ni?? Hmm... Then siang tadi masa prepare lunch saya nampak buah oren dan terpikir something. Haaa apa lagi dok potong sana potong sini ejas sana ejas sini haaa jadik la beskal yang macam agak pelik.. belasah je lah kan.. dah siap sebijik beskal tengok-tengok halamak beso pulak beskal ni macam mana nak buat KT naik beskal??? Makanya jadilah kepala KT sahaja dan tangannya ala-ala mempegang handle beskal tu. Disebabkan kaki KT tak ada saya pon terlupa nak buatkan pemkayuh beskal tu.. Haha bengong tak?? pelik tak?? aneh tak?? Tapi mummy puas hati sebab bila para juri kata "wahhhh!! elo kiti naik beskal!!" mummy dah rasa hepi dah.. lantaklah aneh ke tak janji anak mummy suka. "Ingat kakak!! mummy buat ni semua untuk kakak tau.. so please jangan la noti-noti sangat! mummy letih sangat-sangat tau.. mummy ailebiu kakak dan adik selalu"
Tak yah nak sandiwara sangat lah! jom tengok gambar makanan gembira hari ini



Ailebiu ailebiu ayah, kakak and adik 


Wednesday, October 3, 2012

Containers

Assalamualaikum. Macam lama tak update blog ni. Lately mood malas selalu. Apakah?? Jeng jeng jeng.. Ok lah taip laju-laju. Hari ni nak share memngenai containers saya yang kiut miut ni. Satu set ada 3 pieces. Saya beli 2 set sebab nak berlainan warna. Haihh tamak nya saya..


Macam tu lah rupa containers tu. Di bawah ni pictures fruits bento untuk 2 orang anak gadis yang saya bekalkan petang tadi. Saya terpaksa membantu encik suami di kedai hari ini. 


Satu untuk kakak dan satu untuk adik. Alhamdulillah mereka berdua berkelakuan baik hari ini. Ok lah, sangat penat jumpa lagi esok Insyaallah..
Assalamualaikum
 
created by glazsliper aka IDA HAJI BAIDZOWI