Thursday, July 26, 2012

Nail Clipper

Assalamualaikum.. Kami baru balik dari kampung bersahur dan berbuka puasa bersama mak tersayang. Di kampung musim hujan nyamuk pon kekenyangan memgigit dan memhisap darah kami sekeluarga. Haihh sian anak-anak mummy. Bila badan dah gatal-gatal mulalah diorang dok memgaru sana sini sampai habis luka berdarah. Saya pun cepat-cepat mempotong kuku mereka supaya diorang kurang tak memgaru lagi. Tiba-tiba teringat untuk memkongsi koleksi nail clipper saya. Tak lah banyak.. ada la sikit.. Jom tengok gambar


Nail clipper yang di bawah ni adalah nail clipper yang selalu saya gunakan untuk mempotong kuku elin dan nana sebab ia kecil dan sesuai untuk jari-jari comel macam diorang.


Yang ini pula nail clipper feberet saya. Saya suka guna nail clipper ni sebab ia kecil dan ada stopper di bahagian bawah clipper tersebut jadi tak lah saya terbabas mempotong daging jari saya pulak hihihi


Dan yang lain-lain saya simpan sebagai koleksi dan mumkin akan digunakan suatu hari nanti bila nail clipper feveret sudah rosak, tercabut, tumpul, hilang atau seangkatan dengannya


Itu sahaja kawan-kawan.. Selamat memjalani ibadah berpuasa
Assalamualaikum

Friday, July 20, 2012

Sleeping Kitty


Assalamualaikum. Hari ini nak cerita memngenai happy food my elin. Dah 3 hari berturut-turut elin mintak saya buatkan tomyam untuk lunch dia tapi ada saja pemhalang. Bahan tak cukup lah, ayah dia tak nak makan tomyam lah.. sehingga lah siang tadi akhirnya saya dapat jugak mem tunaikan permintaan dia yang kempunan nak makan tomyam campur. Dah siap-siap masak semua tibalah waktu mem deko deko happy food ni. Time tu hujan lebat dan angin ala-ala sepoi bahasa ewahh. Tiba-tiba datang idea untuk buatkan selimut untuk cik kitty tu haha. Jom tengok gambar.


Kasi tumbesaran gambar cik kitty yang sedang berselimut


Tomyam di makan bersama sayur pak choy


Ni ha dia tomyam campur yang elin kempunan sangat tu. Ada sotong, udang dan ayam feberet dia.


Di bawah ni pulak aksi-aksi riang gumbira my elin dengan happy food nya


Tapi, ada yang lagi BEST bila my elin makan licin kesemuanya termasuk batang sayur yang didendami nya sejak dulu. Alhamdulillah..


Itu sahaja unutk hari ini. Jumpa lagi Insyaallah..
Assalamualaikum

Thursday, July 19, 2012

Dish Rack

Assalamualaikum. Saya perlukan dish rack yang baru untuk mem simpan koleksi feeding set anak-anak saya. Pagi tadi selepas berfikir panjang saya terus mempujuk encik suami membelikan dish rack khas untuk place feeding set anak-anak sahaja. Takmo campur dengan yang basahan di rumah ataupun sewaktu dengannya. Encik suami kata ok! Fuhh! Lega!
ayaahhhh..
Yeayyy!! Saya ada dish rack yang baru. Saya rasa sangat berbaloi ok. Sebab apa tau.. Sebab ada tempat untuk letak sudu garfu, cawan yang berasingan yang boleh digantung secara kemas. Lepas ni saya nak beli 'S' hook kat Daiso nk gantung kat tepi rack tu untuk memgantung benda comel yang lain.


Gambar elin dengan dish rack yang baru.



Mug yang berwarna warni di sebelah kiri dish rack saya




Saya sangat suka dengan sudu garfu yang sangat warna warni ini.. Ia digantung di sebelah kanan dish rack saya

Ok kawan-kawan itu sahaja berita gembira yang nak saya kongsikan hari ini. Memang betul-betul gembira ni. Haha. Sehingga jumpa lagi. Assalamualaikum

MY FRIENDS!