Tuesday, March 27, 2012

Stapler

Sedang sibuk-sibuk memkemas bilik anak dara petang tadi terjumpa stapler ini di bawah katil.. itupun elin dah sibuk-sibuk nak memrasmikan. "sabo ye kakak belum cukup umur jangan nak mandai-mandai main stapler bagai".. Tata loves

Friday, March 23, 2012

Puncher

Assalamualaikum.. dan salam 1 MALAYSIA.. Kali ini saya mahu memkongsi koleksi kraf puncher saya. Dengan adanya puncher sebegini sangat mudah untuk kita berkreatif dengan jayanya. Dari puncher ini macam-macam yang boleh kita buat sekiranya kita pandai bermain dengan kreativiti.





Kali ini projek DIY saya mungkin tidaklah se kreatif mana tapi pada kamu yang ada puncher seperti saya ini boleh lah memulakannya memngikut kreativiti kamu sendiri. Di bawah ini adalah gambar-gambar hasil kraf daripada 2" scallop puncher dan HELLO KITTY (harus ok!)







Di sini saya ada salah satu contoh projek DIY yang boleh kamu tiru ikut jika mahu. Mempersembahkan... BOOKMARK CLIP saya!! Yeay!!!!!!!!!!





Jadi bagaimana? kalau kamu ada idea-idea lain yang boleh kita kongsi??? Selamat memcuba!!!!!

Thursday, March 22, 2012

Door sign

Baru-baru ini saya ada ternampak door sign dijual dengan harga sangat tidak bertimbangrasa. Jadi, saya terfikir untuk membuatnya sendiri. Bukan susah mana pon.. Haha padan muka seller yang memkaut keuntungan tinggi tersebut. Saya rasa DIY door sign saya tidak kurang SANGAT hebatnya. Walaupun simple tapi pada saya asalkan ELIN suka saya pon suka.. Yeay!!!!!!!!!!







Macam mana ok tak?? salam jumpa lagi..

Thursday, March 15, 2012

Roti Sardin

Assalamualaikum. Petang tadi hujan turun dengan lebat sekali sampai lapar kami dibuatnya. Saya tanya elin nak makan apa untuk minum petang? Elin jawab "emmm kakak nak makan roti sardin lah mami". Ok saya pon cek dalam almari ada sardin tin, roti ok cukup. Terus selingsing lengan memsiapkan makanan petang. Senang je tak susah mana pun.. Ini dia...!






Licin kesemuanya... lapaaarrr :-)

Thursday, March 8, 2012

Pyjama

Assalamualaikum.. Baru-baru ini lappy saya kena virus. Jadi terpaksa memformat semula. Tetapi disebabkan kejahilan IT, saya lupa mahu membackup data dalam lappy saya ini.. Kesemua happy learning projek saya hilang, gambar-gambar kenangan bersama anak-anak hilang kesemuanya..^sob sob^ Termasuk juga gambar koleksi-koleksi saya. Jadi untuk terus tidak membiarkan blog ini terabai saya memtangkap gambar mana-mana koleksi yang saya sempat sahaja. Kali ini koleksi pyjama untuk dua orang anak gadis saya. Masih belum muat untuk dipakai jadi simpan sahaja dahulu..







Later loves... Salam... Jumpa lagi

MY FRIENDS!