Wednesday, February 29, 2012

Sketcher


Assalamualaikum.. Comel tak comel tak?? Hello Kitty haruslah comel. Saya sukakan toy yang berciri fun learning seperti ini. Mula-mula saya belikan yang mini sketcher tapi tak banyak yang boleh elin lukis/tulis kat situ. Dalam 2 bulan after terjumpa pula yang besar dan elin pulak mempujuk suruh beli tapi saya tahankan hati untuk tidak membeli tetapi encik suami kata ''kalau untuk belajar belikan aje''. Terus grab ^wink wink^ hihi. Tenkiu ayah..













Comel ok! Elin suka mummy pon happy. Belajar rajin-rajin nanti ok! Mummy ailebiu kakak! muahh

Monday, February 27, 2012

Puzzle

Salam semua. Dari kecik lagi saya sangat sukakan jigsaw puzzle. Ingat lagi setiap hujung minggu saya, mak, adik dan kakak akan berlumba-lumba siapa yang akan memsiapkan puzzle masing-masing. Rindunya masa dulu. Sekarang kenangan itu saya kongsikan bersama elin. Elin pon suka main puzzle. Kalau outing kami akan sama-sama memcari jigsaw puzzle untuk koleksi kami. Kami ada bermacam-macam puzzle karakter kartun comel yang lain seperti HELLO KITTY (harus okeh!), Dora the explorer, Boboiboi, Doraemon, Keroppi, Strawberry Shortcake, Letter Alphabet, yeay!! saya suka saya suka hihi. Saya percaya semua anda pon tahu jigsaw puzzles are a wonderful way for children to learn manipulate small objects and match designs, colors and shapes. They are also great for developing fine-motor skills. Dah, saya tunjuk kan skill elin bermain puzzle di sini. Tata semua



one more!




Dah siap!!!!





















Eh sebelum tu kalau kamu tahu di mana saya boleh dapatkan lagi puzzle comel macam ini.. boleh kongsikan tak????? Tenkiu....

Saturday, February 25, 2012

Sticker

Assalamualaikum. Lama dah saya tinggalkan blog ni. Sangat-sangat busy lately. Sementara waktu ni tak ada project untuk happy learning. Jadi saya update entry kali ini mengenai pelekat nama. Memandangkan saya ada 2 orang anak gadis. Apa juga barang yang dibeli wajiblah kena ada 2. Jadi untuk berlaku adil, setiap barang diletak sticker nama seperti di bawah supaya nanti mereka berdua tidak berebut-rebut sesama sendiri. Sudah lama saya memcari sticker nama berciri comel seperti ini dan HELLO KITTY adalah harus ok! Selalu yang saya jumpa berciri buruk kurang comel. Tapi apabila ternampak kiosk yang memjual sticker ini terus memlompat-lompat gembira (kalau tak percaya tanya pada uncle yang memjual sticker ini). Harga RM10 untuk 60 pcs. Ok dah, itu saja. Sangat-sangat letih tata.










Friday, February 10, 2012

I Can Say My ABC

Salam 1 MALAYSIA.
Nampak tajuk entry di atas?? Itu adalah ayat si...
.Jadi saya terfikir untuk jadikan ia sebagai tajuk entry kali ini. Saya print out di atas A4 paper dan mempotong secara suka hati dan memtampal di manila kad supaya memtimbulkan warna ceria.
Entry ditaip secara laju. Sila memtengok gambar-gambar di bawah. Terima kasih jumpa lagi









MY FRIENDS!