Thursday, April 29, 2010

Elin's 1 Year And 9 Months Old

Hari ni elin dah masuk umur setahun 9 bulan.. Bermakna 3 bulan saja lagi elin akan berumur 2 tahun. Wahh anak mummy ni dah beso ye.. Hari ni tak dapat nak bawak elin pegi tempat2 bes memandangkan masa tak mencukupi jadi pegi mydin mall usj je lah.. dekat sikit.. Tapi elin tetap happy macam biasa...








Disebabkan hari ni birthday elin , jadi saya buatkan happy food utk die.. waffle.. walaupon banyak kali tak jadi, tp berkat kesabaran akhirnya saya berjaya juga.. Inilah hasilnya.. Next time akan makan bersama vanilla aiskrim n strawberry.. sedappnyeee...









Sekian, selamat malam semua mumucha

Sunday, April 25, 2010

Hello Kitty Mashed Potato


Petang tadi saya terfikir satu idea untuk membuat mashed potato berbentuk hello kitty. Seperti biasa saya tidak akan duduk diam dari tidak memikirkan sesuatu utk santapan anakku seorang tu eceh ayat tak ingat.. nak menyediakan sangat lah mudah dan simple (eh mudah dan simple tu bukan satu perkataan yang sama maksud ke).. jeng jeng jeng ini dia...






ni picture mashed potato sebelom dicampak gravy di atasnye...







Ini lah hasilnye ok... happy bile elin makan dengan banyak dan berebut2 dengan sepupunya putri..






Ok, pada sesiapa yang nak cuba ni bahan2 nya:

2 biji kentang
sedikit garam
susu penuh krim (tak kesah brand ape)
sedikit black pepper (tp saya tak letak pon)

Cara-cara:

Mula2 rebus kentang yang telah dibuang kulit. Agak2 dah lembik sikit masukkan garam.. kalau masuk garam awal2 nnti kentang lambat lembut (petua mak saya lah). Bila dah cukup lembik buang air dan lenyek smpi hancur dan masukkan susu sedikit demi sedikit (agak2 dah likat n tak lembik). Kemudian masukkan ke dalam acu. Kalau xde acu makan macam tu je dah ok hehe. Lepas tu letak la gravy atasnye.. Gravy tu saya letak mushroom sauce yang dimasak bersama2 chicken stock dan brown sauce.. (jangan tanya resepi utk gravy pulak sebab gravy ni saya amik kt kedai saya je.. en. suami yang masak haha.. ok tata semua selamat mencuba

Friday, April 23, 2010

Private Blog

Assalamualaikum n salam sejahtera pada kawan2 semua. Sejak akhir2 ni mcm2 perkara sedih berlaku dlm life saya. Selama ni saya hanya bersikap sambil lewa tetapi apabila elin menjadi mangsa saya sudah tiada tahan hati lagi untuk memprivate blog saya. Biarlah saya pendam je semua ni.. Diharap orang jahat tersebut hidup aman selepas ini.. Dan diharap juga anda semua hormati keputusan saya.. Terima kasih atas sokongan anda (eceh macam lagak artis pulak). sekarang saya sudah hidup semula!

Photobucket

MY FRIENDS!