MY FRIENDS!

Thursday, December 31, 2009

HAPPY NEW YEAR 2010




Life is short, break the rules, forgive and forget quickly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile. Happy new year!!

Tuesday, December 29, 2009

Rosalinda 1 Year and 5 Months Old








Hari ini elin berumur 1 tahun 5 bulan. Jom tengok apa yang elin dah belajar setakat ini:
Pandai hormat orang contoh 'amin' iaitu salam ciom tangan.
Pandai sebut kakak, abang, ayah, mama, umi, atuk, opah, auntie cuma yang sedih mummy je dia tak nak sebut, bukan sebab tak tau tapi dah terlebih cerdik.. Saja nk menyakat mummy dia. Buktinya sebab bila time dia betul2 lapar nk susu, bila kita soh dia ckp 'mummy nk susu' baru dia ckp. Kalo saja2 ckp mummy jgn mimpi. Dia tukar mummy tu pada word lain cth seperti 'meow meow'.. Aduh tension aku.
Dah kenal binatang cth fish. Pandai sebut fish sebab kat umah ni ada sebijik akuarium besar n 3 bijik glass yang ade 3 jenis ikan laga. Salah satunya elin punya ikan. Hehe. Lain-lain binatang ialah seperti cat, cockcroach, horse, dog, chicken, duck, bird, lion.. haa lion ni sebab selalu sgt bwk gi pyramid sampai bila nk bwk gi pyramid ckp kt dia 'we are goin to lion'.. dia pon ckp 'jom jom' hahahaha
Transportation cth bus, lorry, bicycle, aeroplane, car (Car- tak perasan lak tau ke tak tapi yang pasti tiap kali nk jalan die tau tunggu kt keta hehe)
Pandai sebut "titi" utk hello kitty!!!..
Bila satu hari tak keluar rumah dia akan pegang kasut dia n duduk kat pintu buat muka seposen. Kuat jln mcm mummy dia jgk
Kuat makan lagi2 sayur n buah. Buah memang feberet die. Kalo kt kedai dok mintak kt tukang buat air n akk yang jual rojak buah tu. Buat muka selamba sambil tunjuk kt buah 'buuaah'.. Haihh kecik2 dah kuat pau ni..

Pandai switch on/off tv, kipas (kipas meja ok), amik remote, susun kasut, buang sampah dalam tempat buang sampah, gosok gigi sendiri. Ooh ye.. psl gigi elin dah ada 13 btg gigi hihi..

Ok itu sahaja kot.. Kalo ada yang lain saya edit ok.. Ngantuk dah ni.. Tata sume...

Sunday, December 27, 2009

Hello Kitty Pen & Note Pad



Friday, December 25, 2009

Hello Kitty Tote Bag










 
created by glazsliper aka IDA HAJI BAIDZOWI