Thursday, March 1, 2018

belon_beso2Pink


Sebenarnya tiada niat pon mahu update blog tetapi alang-alang dah on lappy sebab tadi saya mahu register sibongsu eprasekolah sesi 2019 tapi server sangat-sangat slow. Sambil-sambil tunggu loading saya post la satu entry.

Mungkin pic kat bawah ni dah muak dan jemu untuk tatapan korang tapi saya nak simpan sebagai kenangan. Mana la tau ada rezeki saya dan keluarga dapat banglo nanti ke kannn...

Kat sini lah saya masak untuk family, prepare bento untuk anak-anak...Walaupun kecil tapi saya bersyukur kerana suami dan anak-anak sangat-sangat memahami.  ayah.. 

 

Thank you pada yang share, yang mengkomen. Ada komen +ve, ada jugak -ve. Biasa la tu kan..
Saya ok je.. Tetap happy macam selalu..
Hapuskan aura -ve. Watchaaa!


Ok tata semua 











post

Tuesday, February 27, 2018

belon_beso2Bento challenging


Hai semua.. Lama tak update blog kan?
 "update post entry sebagai syarat blog tak disia-siakan" caption hari ni. Haha. Saya share gambar koleksi bento saya last week. Ehh last two weeks kot.
Idea bento ni dari kawan-kawan di fb. Mereka membagi pic dan saya jadikan pic tersebut sebagai deco-ben bento anak-anak saya. Bes jugak tau macam tu. At least saya tak lah terpinga-pinga apa nak dibuat setiap hari. Tq korang 


Ni  bento compile untuk seminggu.
Tak nampak???? ok saya share seketoi-ketoi ye.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seronok jugak buat bento challenging ni tau

Ok masa mencemburui saya selalu.

Tata 





post

Saturday, February 10, 2018

belon_beso2Furikake bottle


Entry kali ni saya nak share koleksi furikake container saya. Apa tu furikake? furikake tu sejenis powder atau serbuk yang kita tabur atas makanan kita. Dalam bahasa jepun furikake, in english dry seasoning, ha macam tu lah lebih kurang.
So, harini saya share pic mereka ye kawan-kawan.

 

Selalunya saya guna untuk letak chili flakes, pepper, atau pun serbuk asam jambu haha. Sungguh tergelincir dari teknik asal. kihkih 


post