MY FRIENDS!

Friday, January 10, 2014

Bento#7 2014


Salam Jumaat. Sudah masuk seminggu hari persekolahan. Semakin hari semakin bersemangat untuk saya bangun seawal pagi untuk menyediakan bento untuk anakanda kecintaan. Hari ni pagi-pagi dapur berasap memgoreng ayam kunyit. Satu rumah semerbak bau daun serai yang saya marinate dengan ayam malam tadi.


 close up rupa bentuk bento saya hari ini.

Untuk hari ini saya penuhkan dengan nasi, ayam goreng kunyit bersama kacang panjang dan batang saderi, mini tangerine, dan 2 bijik ceri ( itu je yang muat sebab takde space dah). Untuk bento hari ini saya memtiru idea ochikeron sifu bento yang saya sangat tersuka memtengok hasil kerja bentonya. Semuanya comel-comel. Geram!. Bole memklik   BENTO TUTORIAL

Happy bento-ing everyone!!

updated 12.24pm. Alhamdulillah habis..


 photo post.png

2 comments:

Cik Puan Rara said...

kak mcm mana nasi tu boleh cantikkk je gitu.

glazsliper said...

Maksud rara?? Akk wat teknik yg sama mcm ocikeron tu buat. Kan akk kata dh akk memtiru dia :p

 
created by glazsliper aka IDA HAJI BAIDZOWI