Friday, May 17, 2013

Good Luck

Assalamualaikum. Hari ini hari terakhir ujian pertengahan tahun Elin. Kertas Pendidikan Islam. Saya agak risau dengan subjek ini sebab Elin jarang-jarang tak selalu memngulangkaji subjek ini di rumah. Tapi walau macam mana pun Elin sudah pon di Iqra' 3. Alhamdulillah sudah kenal semua huruf cuma saya takut apabila dia menulis huruf tersebut ustazah tak dapat nak baca. Titik tak nampak, kecik besar, sama bentuk hmm tak tahulah.. Tapi malam tadi saya dah suruh dia praktis untuk menulis ke semua huruf jawi tersebut. Alhamdulillah boleh. Mami yakin kakak boleh. Insyaallah. Nanti saya share result dia macam mana ok?

Ok, jadi hari ini saya buatkan happy bento berciri 'go go good' untuk anakanda kecintaan. Bento #84 untuk hari ke 86 persekolahan.


"Doa mami supaya kakak dapat menjawab semua soalan dengan baik" 
Amin

Wednesday, May 15, 2013

Good Luck!

Assalamualaikum. Hari ini hari ke-2 anakanda elin menghadapi ujian pertengahan tahun di sekolah. Semalam kertas bahasa melayu dan bahasa inggeris. Hari ni pula kertas sains dan matematik subjek kegemaran beliau. Saya bekalkan happy bento berciri 'go go good' untuk menaikkan semangat beliau. Hihi.


Bento #83 hari pertama menjalani ujian 


Bento #84 hari ke dua menjalani ujian.

Ada satu hari lagi ujian pada hari Jumaat. Semoga anak mami boleh menjawab ke semua soalan dengan baik. Amin

Sunday, May 5, 2013

Bento #76


Bento ke 76 hari ke 77. Dok kemas-kemas bilik, jumpa set ni. Rasmikan je lah sampai bila nak simpan. Ada 2, 3 orang kawan tanya patung tu sekali dengan set tu ke? Jawapannya tidak.. semua ni dijual berasingan. Nak tengok lain-lain koleksi saya dalam series ini? Jom klik   TARTAN.. 

Assalamualaikum

MY FRIENDS!