Saturday, November 27, 2010

Caramel Cheese Pudding









Karamel:
70g gula
2 sudu kecil air
2 sudu besar air suam

Puding:
180g cream cheese
70g gula pasir
1 biji telur kuning
3 biji telur
450g susu segar

Cara-cara:
  1. Sediakan karamel. Panaskan gula dengan 2 sudu kecil air sehingga perang. Kemudian, masukkan 2 sudu besar air suam. Tuangkan ke dalam acuan
  2. Pukul cream cheese dan gula hingga sebati. Kemudian, masukkan kuning telur diikuti teluryang lain sebiji demi sebiji.
  3. Panaskan susu sehingga hampir mendidih. Kemudian, tuang ke dalam no. 2 tadi. kacau sekata
  4. Tuangkan adunan puding ke dalam acuan yang ada karamel tadi.
  5. Alaskan acuan dengan bekas lain berisi air. Bakar pada suhu 160'c selama 40-45 minit.
  6. Sejukkan sebelum dihidang

Selamat mencuba

No comments:

MY FRIENDS!